Відбувся творчий вечір «Його величність хліб!»

Як пахне хліб… Здавна у свідомості українців закріпилась повага до цієї святині. Недарма його значення увіковічено в короткому, але місткому вислові, відомому кожному з нас із дитинства: “Хліб – усьому голова”. Зігрітий теплом рук господині, він навіює думки про родину, злагоду, добробут, затишок, тепло…
З метою виховання духовності, моральності, патріотизму, шанобливого ставлення до національних культурних надбань в учнівської молоді, популяризації народних традицій у Волинському обласному еколого- натуралістичному центрі Волинської обласної ради відбувся творчий вечір «Його величність хліб!».
Захід підготували учні КЗЗСО «Луцький ліцей 22 Луцькоії міської ради», вихованці гуртка «Юні овочівники» ВОЕНЦ (керівник Мирослава Котик). Серед глядачів були тимчасово переселені діти з Запорізької, Херсонської, Донецької областей разом зі своїми батьками, які є учасниками всеукраїнського прєкту ” Співдія заради дітей” у Луцьку.
В Україні були всякі часи. Та пам’ятає історія, як було складно без хліба. Як спустошувались цілі території, як за колоски саджали за грати і як вмирали від голоду цілими сім’ями. Тому сьогодні головним завданням кожного українця є поважати хліб і бережливо ставитися до нього.
Тож, давайте не забувати найважливіші цінності нашого життя. Нехай хліб буде вічним і завжди свіжим на столі в кожного господаря на вишитому, маминому рушнику. Бо, як відомо, черствіє хліб – черствіють людські душі.
Почесними гостями сьогоднішньої зустрічі були волонтери та друзі з Польщі. Вони мали змогу поспілкувались з дітьми, разом переглянути виставу та бути учасниками майстер-класів.