Клуб вихідного дня ВОЕНЦ мандрує Україною

Активно проводимо дозвілля, поєднуючи приємне з корисним. Осінь насичена різноманітними екскурсіями – це хороший спосіб яскраво скомбінувати навчальний матеріал та цікавий відпочинок.
Мандрівка довжиною в тисячі кілометрів починається з одного кроку…❤️
Тож сьогодні цей крок вихованці Клубу вихідного дня ВОЕНЦ зробили у напрямку Волинської височини. Складається вона з декількох кряжів розмежованих затишними рівнинами. Найбільші висоти має центральна її частина – Повчанська височина, розташована на захід від Дубна і характеризується складним ланшафтом. Пагорби, порізані ярами та балками, схили великої крутизни, обривисті виходи крейди.
Проте окрім милування ландшафтами програмою було передбачено збір матеріалу для палеонтологічних колекцій, що залишився у покладах піску на місці, де мільйони років тому було море. Зараз це величезні кар’єри, що окрім палеонтологічної цінності є ще й місцями гніздування стрижів.
Наступною зупинкою став містичний та загадковий Тараканівський форт. Прекрасна пам’ятка фортифікаційного мистецтва XIX століття сьогодні спустошена і покинута. Крізь її стіни проростають дерева, кладка обсипається, а в темних сирих казематах панує тиша.
Набравшись позитивних емоцій повертаємось додому, а у дорозі уже плануємо маршрути для нових подорожей.