Онлайн-конференція «Традиції та інновації у лісовідновленні»

Волинським обласним еколого-натуралістичним центром спільно з Луцьким національним технічним університетом та Північно-Західним управлінням лісового та мисливського господарства розпочато цикл заходів присвячений Міжнародному дню лісу, який відзначається щороку 21 березня.
Сьогодні було проведено обласну онлайн-конференцію «Традиції та інновації у лісовідновленні». Захід розпочав Володимир Пшибельський, заступник директора з навчально-методичної роботи ВОЕНЦ, який наголосив, що збереження лісів необхідне для збалансованої екосистеми, збереження біорізноманіття та контролювання зміни клімату. Діти – це майбутнє нашої планети, і навчити їх берегти природу і зокрема ліси – це наша відповідальність. Існує багато способів залучення дітей до еколого-натуралістичного напряму. Чим і займається ВОЕНЦ.
Під час відкриття конференції виступив Каміль Новак, президент фундації «Горді з Ельбльонга», який розповів учасникам свої враження від робочої поїздки до Волинського обласного еколо-натуралістичного центру Волинської обласної ради, яка нещодавно відбулася з метою вивчення освітнього процесу Центру та налагодження співпраці щодо написання спільних екологічних програм, проектів та організації оздоровлення дітей.
Також з важливими та актуальними питаннями виступили:
– Руслан Кірчук, кандидат технічних наук, декан факультету агарних технологій та екології Луцького національного технічного університету «ЛІСОВА ЕКОЛОГІЯ ВОЛИНІ. ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»;
– Бориса Бабеляса, заступника начальника Північно-Західного управління лісового та мисливського господарства «ВІДТВОРЕННЯ, ОХОРОНА І РАЦІОНАЛЬНЕ ВИКОРИСТАННЯ ЛІСОВИХ РЕСУРСІВ НА ВОЛИНІ ТА ЗАКОРДОНОМ »;
– Валерій Потапчук, заступник з навчально-виховної роботи Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Волинської обласної ради «ПАВЛОВНІЯ – НОВИЙ ВИД ДЛЯ ЛІСОВІДНОВЛЕННЯ ТА ВИРОЩУВАННЯ В УМОВАХ КЛІМАТУ ВОЛИНІ».
– Ірина Стрільчук, методист відділу зоології Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Волинської обласної ради «ЛІСОВІДНОВЛЕННЯ ТЕРИТОРІЇ ШАЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ ШЛЯХОМ БОРОТЬБИ З КОМАХАМИ ШКІДНИКАМИ».
– Вікторія Шептур вихованка шкільного лісництва Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Волинської обласної ради при ОЗЗСО “Любешівський ліцей” Любешівської селищної ради «ЛІСОВІДНОВЛЕННЯ ЯК ПЕРСПЕКТИВА ВІДТВОРЕННЯ ЛІСІВ».
Захід було проведено з метою активізації участі учнівської та студентської молоді в природоохоронній та дослідно – експериментальній роботі в галузі екології та лісового господарства
За результатами конференції буде виданий збірник статей «Традиції та інновації у лісовідновленні».