Як зберігати спокій та дбати про психічне здоров’я в часи війни?

Як зберігати спокій та дбати про психічне здоров’я в часи війни? 👌🏻🤫🤩
Саме про, це сьогодні практичний психолог👩🏼‍🏫 Волинського обласного еколого- натуралістичного центру 🍂Волинської обласної ради розповідала🍂для вихованців Центру, які є студентами факультету біології та лісового господарства Волинського національного університету імені Лесі Українки.
Студенти навчились, як поводитись в стресових ситуаціях😌, випробували на собі різноманітні візуалізовані дихальні техніки для заспокоєння та розслаблення 😤і дізнались, як проявляти емоції🤩, адже необхідно вміти дозволяти собі проявляти свої почуття та давати простір для власних думок, але і розуміти, що інколи вони нас затягують. Тому, що ж робити, щоб щоб не потрапити на «гачок»?⬇️⬇️⬇️
📍Зрозуміти свої емоції, і що цілком нормально зараз – тривожитися, мати зміни настрою та плакати, але не залишайтеся наодинці зі своїми емоціями. Попросіть підтримки коли вона необхідна, поспілкуйтеся з друзями, рідними, коханою людиною і розкажіть про свої переживання.
📍Дозволяйте собі відпочивати! Виділяйте час на каву, розмову, читання книги або перегляд фільму. Якщо є можливість відвідати кав’ярню, то зробіть це! Це важливо для Вас і економіки нашої держави.
📍Фільтруйте інформацію та зробіть паузу! Слідкуйте за доказовістю джерел які читаєте та робіть перерву від телефону, не потрібно одразу все читати і завжди бути біля джерела Wi-Fi.
📍Не забувайте про сон! Сон – це життєво важлива частина нашого життя, яка теж повинна бути регулярною та дозованою. Не валяйтеся пів дня на ліжку або не жертвуйте сном заради роботи.
📍Прогулянки! Якщо маєте можливість, то підіть прогуляйтеся, щоб дати змогу відпочити своєму мозку. Головне не нехтуйте повітряними тривогами.

dav