Відбулося засідання розширенної педагогічної ради “Інноваційні форми роботи у формуванні екологічних компетентностей учнівської та студентської молоді в закладах освіти територіальних громад”

🖋У Волинському обласному еколого- натуралістичному центрі Волинської обласної ради відбулося засідання розширенної педагогічної ради “Інноваційні форми роботи у формуванні екологічних компетентностей учнівської та студентської молоді в закладах освіти територіальних громад” за участю керівників гуртків- сумісників територіальних громад області.
➡️Під час педради була висвітлена досить актуальна тема щодо вміння педколективу орієнтуватися в умовах, що змінюються і контролювати якісний розвиток системи освітнього процесу, формуючи особистість дитини та розвиваючи її творчий потенціал.
✔️Педагогічна рада проходила у формі дослідження, саме такий варіант проведення обрала директорка Центру Валентина Остапчук. Вона зазначила, що модернізація змісту інноваційного освітнього середовища має здійснюватися шляхом запровадження комплексу інноваційних науково- методичних, освітніх, виховних, творчих та управлінських проєктів.
✔️Засідання педради пройшло активно, творчо, цікаво і мало високий коефіцієнт корисної дії для роботи педагогів щодо пошуку нових форм роботи кожного керівника гуртка задля формування компетенцій дітей, забезпечення освітніх закладів області сучасним програмно- методичним інструментарієм позашкільного освітньо- виховного процесу з метою розкриття індивідуальних можливостей кожної дитини.
На продовження педради окремі педагоги презентували свої напрацювання на шляху до створення сучасного освітнього середовища:▪️Ірина Стрільчук, методист Центру підготувала доповідь щодо модернізації освітніх форм та методів при організації зоологічної освіти в області. ▪️Людмила Шептур, керівник гуртків ВОЕНЦ розповіла про використання у своїй роботі інтерактивних методів, як підвищення ефективності і якості гурткової роботи. ▪️Ольга Сергійчук, керівник гуртків ВОЕНЦ в свою чергу продемонструвала елементи дослідництва, які впроваджує під час проведення своїх занять. ▪️Лідія Корецька, поділилася з присутніми результатом роботи на “теплій клумбі”, що експериментнально заклали із вихованцями свого гуртка на території Замшанівського ліцею. На завершення ▪️Володимир Пшибельський, заступник директора наголосив на впровадженні Центром обласного науково- методичного проєкту “Якісна позашкільна освіта. Методичний хаб”, мета якого підвищення фахової обізнаності та обмін методичною інформацією між педагогами області.
Підсумовуючи напрапрацьовані технології інноваційної діяльності, цитуючи В.Сухомлинського, ▪️Валентина Остапчук завершила засідання педагогічної ради.
На розгляд педагогічного колективу було винесено напрацьоване рішення педагогічної ради, за яке проголосували одноголосно. Прийняте рішення буде опубліковане на сайті ВОЕНЦ. Також обговорили освітню програму на 2022- 2023 навчальний рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *