Вихованці орнітологічного клубу “Сапсан” ВОЕНЦ встановили “Готель для комах” (insect hotel)

Вихованці орнітологічного клубу “Сапсан” Волинського обласного еколого- натуралістичного центру Волинської обласної ради здійснили чудове досягнення, встановивши “Готель для комах” (insect hotel). Цей захоплюючий проект реалізували, використовуючи дерев’яне сміття-відходи з котельні. Процес створення такого “багатоквартирного будинку” є справжнім спільним зусиллям, яке об’єднує учасників гуртка.
Варто відзначити, що цей проект не тільки стимулює інтерес до вивчення різноманітного навколишнього середовища, але й розширює сфери цікавості в натуралістичному напрямку. Він надихає гуртківців працювати з різноманітними природними матеріалами, розвиваючи їх творчість .
Ці “готелі для комах” є прикладом мирного співіснування та добросусідства, яке має велике значення не лише для комах, але й для людей на нашій планеті. Вони сприяють підтримці біорізноманіття та надають додаткові умови для запилення рослин, оскільки часто в такі будиночки заселяються комахи-запилювачі.
Не випадково, що такі “готелі” стають все популярнішими на території усієї Європи, адже вони є невід’ємною частиною екологічного виховання дітей. Такий проект допомагає молодим людям розкрити свої таланти та розвинути ентомологічні навички.