Екологічний квест «Лісове меморі»

🌿21 березня в усьому світі відзначається Міжнародний День лісу🌲🌳 (International Day of Forests), який був заснований в 1971 році.
☝Проблема збереження лісу🌲🌳 та його багатств сьогодні є серед найважливіших екологічних🌱 завдань для всіх країн світу. В останні роки тенденції, пов’язані з знелісненням Землі, викликають тривогу не тільки у екологів, але й у всього міжнародного співтовариства.
У зв’язку з цим, основним завданням Міжнародного дня лісу є привернення уваги жителів планети🌎 до проблеми збереження лісів🌳🌲, інформування про значимості лісових екосистем, основні заходи задля їх захисту та відновлення🌱.
✅Саме тому сьогодні педагоги Волинського еколого-натуралістичного центру Волинської обласної ради провели екологічний квест «Лісове меморі» для студентів ДПТНЗ “Луцьке вище професійне училище” та дітей з тимчасово переселених територій України. Заступник директора з навчально-методичної роботи ВОЕНЦ Володимир Пшибельський, зазначив, що важливим є заохочення студентів до гармонійного поєднання навчальної, наукової та інноваційної діяльності, що сприятиме вдосконаленню якості вищої освіти, а також намагатися стимулювати талановиту українську молодь до втілення власних наукових розробок та ідей на благо суспільства.
Під час квесту діти відвідали 6 станцій, на яких визначали діаметр дерев🌲, розпізнавали червонокнижних тварин🐃 України, пройшли тестування, визначали дерева лісів Волині за гілочками, сортували гриби на їстівні і отруйні🍄
ЛІС – це життя. Тому любіть💚 ліс і святкуйте це чудове свято разом з нами!!