Івент до Міжнародного дня лісу на базі Центру позашкільної освіти в селі Колодяжне

Волинський обласний еколого-натуралістичний центр Волинської обласної ради успішно провів івент до Міжнародного дня лісу на базі Центру позашкільної освіти в селі Колодяжне (керівник Мар’яна Журавель).
Захід відбувся з великим успіхом завдяки активній участі керівників громади (Віталій Кашик, голова; Ліля Осіпчук, начальник управління ГСВК), представників лісового господарства та освіти, а також учнівської молоді.
Під час вітального слова очільник Колодяжненської громади Віталій Кашик привітав всіх учасників заходу у Лесиному краї та висловив надію на подальшу співпрацю в галузі охорони довкілля. Заступник директора з навчально-методичної роботи Володимир Пшибельський у своїй промові підкреслив важливість тісного симбіозу освіти та влади на шляху до реалізації проєктів по захисту лісів і природи загалом. Сергій Цюриць, представник товариства лісівників України, та лісничі Микола Кузнєцов та Леонід Лесюк розповіли про важливість саме допрофесійної підготовки на шляху становлення майбутніх кадрів у лісовій галузі.
Для дітей було організовано багато цікавих інтерактивних заходів, включаючи інфо-коучинг “Обери свій шлях” за участю заступника декана факультету аграрних технологій та екології Луцького національного технічного університету Юрія Шимчук, майстер-клас “Смаколики для птахів” та тренінг “Лідерство запорука майбутнього”, які провели педагоги ВОЕНЦ.
У рамках акції президента України “Зелена країна” учасники заходу разом висадили хвойні дерева на території місцевого садочку. На завершення всі бажаючі приєдналися до флешмобу “Буде Мир”. Захід пройшов з метою привернення уваги до проблем збереження лісів та їх охорони, а також виховання у дітей та дорослих відповідального ставлення до природи та навколишнього середовища.