Профорієнтаційний захід «Професійна орієнтація учнівської молоді»

У кожної людини є свобода вибору. Вибір існує щоденно, щохвилини. Різний за своєю серйозністю. Неоднаковий за своїми наслідками. Одним із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість, – одна з умов відчуття життєвої повноцінності.
Не дивлячись на складні події, які відбуваються в країні, ми не втрачаємо здатність долати серйозні життєві труднощі, досягати успіху і продовжуємо розвиватися попри складні умови воєнного часу.
У рамках обласної Природничої школи секцій «Мала лісова академія» (кер. Юлія Бондаренко) та дитячого екологічного парламенту «AKADEMY OF ECO-LEADERS» (кер. Юлія Терещук), здобувачів освіти 8-11 класів. Волинський обласний еколого- натуралістичний центр Волинської обласної ради організував профорієнтаційний захід «Професійна орієнтація учнівської молоді», до якого долучились понад 200 слухачів Волині.
На захід були запрошені партнери та представники різних вузів, з яким підписано меморандуми про співпрацю.
Відкривши захід, директор Центру Валентина Остапчук сконцентрувала свою увагу на важливості організації роботи Природничих шкіл та дитячого екологічного самоврядування, як найпотужнішої платформи для вибору майбутньої спеціальності.
Упродовж зустрічі майбутніх випускників було ознайомлено з вищими навчальними закладами та їх матеріально- технічною базою, факультетами, спеціальностями, роз’яснено умови вступу та переваги навчання саме в тому чи іншому закладі.
Головним аспектом зустрічі стала саме презентація напрямків діяльності вищих навчальних закладів. Перед вихованцями з профорієнтаційними доповідями виступили:
Ірина Бандура– секретар вступної компанії Луцького національного технічного університету ;
Ольга Караїм– кандидат економічних наук, доцент кафедри екології та охорони навколишнього середовища (факультету хімії, екології та фармації), куратор Наукового товариства аспірантів і студентів Волинського національного університету імені Лесі Українки;
Оксана Деркач– заступник директора з виховної роботи Шацького лісового фахового коледжу ім. В. В. Сулька;
Валентина Андреєва– доцент кафедри лісового та садово- паркового господарства ВНУ імені Лесі Українки;
Олександра Парійчук– відповідальний секретар приймальної комісії Академії рекреаційних технологій та права;
Під час бесіди майбутні студенти отримали ґрунтовні відповіді на свої запитання.
За допомогою платформи Вайбер створено групу, в якій постійно підтримується зв’язок із майбутніми вступниками та подається інформація щодо умов вступу, ознайомлення з університетами, факультетами та спеціальностями.
Тож, намагаємося вибудовувати нормальне, повноцінне життя в складних умовах та віримо в нашу перемогу!