Обласний семінар для керівників шкільних лісництв

Учнівські лісництва Волині – це потужна сила у формуванні справжніх природолюбів, дбайливих господарів лісу. Проблема професійного виховання підлітків та молоді є дуже актуальною, адже поєднання навчального процесу, дослідницької та практичної роботи у цьому напрямку в учнівських лісництвах сприяє розвитку особистості, підготовці її до життя.
Согодні на базі Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Волинської обласної ради відбувся обласний семінар для керівників шкільних лісництв.
Захід розпочала Валентини Остапчук, директора ВОЕНЦ, заслужений працівник освіти України, яка під час виступу акцентувала увагу на важливості профільної підготовки молоді області та інноваційних формах додаткової біологічної освіти в позакласній роботі.
Наступним спікером був Олександр Рибчинський, голова Волинської обласної організації Товариства лісівник України, який розповів про лісові реформи та наголосив про важливіть організації cпівпраці і налагодження ділових контактів учнівських лісництв з представниками лісової сфери.
В роботі семінару взяли участь:
АНЖЕЛА КУЗЬМУК, головний спеціаліст відділу інституційного аудиту управління державної служби якості освіти у Волинській області – «ПСИХОЛОГІЧНИЙ СУПРОВІД ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В ЗАКЛАДАХ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ, ЯК РЕАЛІЗАЦІЯ ПРАВА КОЖНОЇ ДИТИНИ НА ДОСТУПНІСТЬ ЯКІСНОЇ ОСВІТИ В РЕАЛІЯХ ВІЙНИ»;
НАТАЛІЯ ПОЛІЩУК, завідувачка відділу освітньої та інноваційної діяльності ВІППО – «ІННОВАЦІЙНІ ФОРМИ РОБОТИ З УЧНІВСЬКОЮ МОЛОДДЮ»;
ОЛЕКСАНДР ГЕРАСИМЧУК, кандидат технічних наук, доцент кафедри лісового господарства ЛНТУ – «ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМКИ ВИКОРИСТАННЯ ХВОЇ СОСНИ ЗВИЧАЙНОЇ»;
ОЛЕКСАНДРА ПАРІЙЧУК, відповідальний секретар приймальної комісії Академії рекреаційних технологій та права” – «ПРЕЗЕНТАЦІЯ ІНФОРМАЦІЇ. ОСОБЛИВОСТІ КОМУНІКАЦІЙНОГО ДИЗАЙНУ»;
ЮЛІЯ БОНДАРЕНКО, методист відділу екології ВОЕНЦ – «РОЗВИТОК ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ ВИХОВАНЦІВ, УЧНІВ ЗАСОБАМИ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПРОСВІТИ»
В умовах оновлення змісту освіти, профілізації сучасної школи зростає роль учнівських лісництв, які є структурними підрозділами закладів освіти. Кількість шкільних лісництв помітно збільшується і сприяє цьому ціла система заходів із визначення шляхів і методів відновлення та організації роботи учнівських лісництв.
Тільки в тісній співпраці можна досягти вагомих результатів у вихованні відданих вартових природи, цілеспрямованих, ініціативних, творчих, які збережуть та примножать зелене мереживо Волині.