Проведений обласний етап Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти “Земля – наш спільний дім”. Цьогорічна тема конкурсу: “Клімат змінюється – твої діі”.

На базі Волинського інституту післядипломної освіти Волинським обласним еколого-натуралістичним центром Волинської обласної ради був проведений обласний етап Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти “Земля – наш спільний дім”. Цьогорічна тема конкурсу: “Клімат змінюється – твої діі”.
Агітколектив – це не лише знання, але і розуміння можливих шляхів та способів вирішення екологічних проблем та участь у практичних заходах, щоденні дії і поведінка задля збереження довкілля. Директор Центру Валентина Остапчук – заслужений працівник освіти України, зазначила, що колективи екологічної просвіти – одна з нетрадиційних форм екологічного виховання молоді, дійова пропаганда екологічних знань серед усіх верств населення,адже мета даного конкурсу – активізація участі учнівської молоді в природоохоронній роботі та екологічному русі, поширення кращого досвіду розв’язання екологічних проблем.
В обласному етапі взяли участь 24 команд закладів освіти.
Досить велика частина колективів-учасників вирізнялися оригінальністю художнього оформлення, артистизмом. Колективи висвітлили просвітницьку роботу з актуального на сьогоднішній день питання, практичну природоохоронну роботу учнівських та педагогічних колективів.
Під час оцінювання виступу враховувалися відповідність змісту тематиці конкурсу; актуальність та соціальне значення порушеної у виступі екологічної проблеми; відтворення та пропаганда народних традицій щодо гармонізації взаємовідносин з природою; висвітлення різнопланових аспектів екології: охорона довкілля як середовища життєдіяльності людини, природно-науковий, оздоровчо-рекреаційний, історико-культурний, господарський, етичний, естетичний; виконавська майстерність; естетика костюмів і реквізиту (плакати, малюнки, фотографії, відеоматеріали про природоохоронну і екологічну діяльність колективу тощо), якість музичного та художнього оформлення; рівень режисури; володіння увагою глядача.
Після завершення виступів журі підвело підсумки конкурсу та визначило переможців.
Директор Центру подякувала керівникам колективів екологічної просвіти, за вагомі результати у природоохоронній, еколого-просвітницькій роботі з учнівською молоддю, підготовку команд учасників обласного етапу Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти (агітбригад).
Результати конкурсу незабаром будуть оголошені на церемонії нагородження, де всі дізнаються про переможців конкурсу та хто став володаром Гран-Прі і буде захищати честь нашої області на Всеукраїнському конкурсі, який проходитиме на Волині.