Відкритий виховний захід “Моя безпека під час війни”

Війна внесла корективи не тільки в життя та побут українських сімей, але в освіту. Повітряні тривоги й події на фронті, окупація й вимушений переїзд на нове місце проживання – це ті фактори, які освіта ніяк не може ігнорувати.
Для гуртківців центру (керівники Руслана Уєвич, Світлана Сірман) та вимушено переселених дітей, за участю заступника директора з навчально-методичної роботи Володимира Пшибельського, відбувся відкритий виховний захід “Моя безпека під час війни”.
Юлія Бондаренко, методист відділу екології, ментор заходу, розповіла учасникам про особисту безпеку, у які ситуації можуть потрапити люди під час війни, яке головне твоє завдання, якщо ти не військовий, які види небезпеки існують під час збройних конфліктів, як діти повинні поводитись у небезпечних ситуаціях, а також інформаційну безпеку: що таке інформаційна війна та як вона відбувається, які небезпеки очікують на нас в інформаційному просторі, як вберегтись від ворожих інформаційних атак, якою може бути участь підлітка в інформаційній війні.
Війна позначається і на ментальному здоров’ї дітей. Психіка малечі більш вразлива, тому треба обов’язково говорити з дитиною про те, що відбувається. Саме тому, практичний психолог Центру, Юлія Терещук, поспілкувалася із вихованцями і пограла з ними у ігри запропоновані міжнародною організацією, що займається захистом прав дітей у всьому світі – Save the Children. Проведені ігри та вправи є частиною глобальної програми зцілення та освіти через мистецтво (HEART) для дітей, які живуть у стресових ситуаціях.⠀
Адже наша спільна задача – якнайшвидше адаптувати учнів до нових умов життя і забезпечити їх необхідними знаннями для цього.