День енергозбереження

11 листопада відзначається День енергозбереження за ініціативи міжнародної екологічної мережі SPARE. Це свято набуло статусу міжнародного.
Основна мета свята – привернути увагу широкого загалу до проблем ефективного використання природних енергоресурсів, розвитку поновлюваних джерел енергії та необхідності активних дій з протидії глобальній зміні клімату.
Методист відділу екології Юлія Бондаренко, провела для вихованців Волинського обласного еколого- натуралістичного центру Волинської обласної ради та учнів 8 класу комунального закладу «Луцька загальноосвітня школа I-III ступенів №12 Луцької міської ради Волинської області» відкритий захід, який складався з 2 етапів. Перший етап містив пізнавальну частину, де всі присутні вчилися бути екосвідомими та раціонально використовувати електроенергію нашої країни. Під час другого етапу всі учасники проходили інтелектуальний квест , який складався з чотирьох локацій, кожна локація містила завдання пов’язані з енергозбереженням.
Діти показали навики командної гри, кмітливість, увагу, інтелектуальні та творчі здібності і протестували свої знання з енергоезбереження!
Підсумком сьогоднішнього заходу став виступ Володимира Пшибельського (Володимир Пшибельський), заступника директора, який наголосив про важливість позашкільної освіти, як освітнього простору, де учнівська молодь має можливість отримати важливі для життя екологічні компетентності.