Об’єктом вивчення у здобувачів освіти цьогоріч – ластівка міська.

Щорічно орнітологічна спільнота України обирає символом року вид птаха, який можна легко побачити в природі й проводити за ним спостереження та дослідження.
В свою чергу юннати усієї України презентують свої творчі, пошукові та дослідницькі роботи.
Об’єктом вивчення у здобувачів освіти цьогоріч – ластівка міська.
Для участі у обласному етапі діти всебічно вивчали “білогрудку” та креативно зображували її у своїх роботах. Загалом до Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Волинської обласної ради надійшло 162 заявки із різних регіонів області для участі у конкурсі.
Для оцінювання робіт було створено журі у складі: Володимира Пшибельського, заступника директора з навчально-методичної роботи, Валерія Потапчука, заступника директора з навчально-виховної роботи, Лариси Мартинюк, методиста відділу квітництва та декоративно-ужиткового мистецтва та Ірини Стрільчук, методиста відділу зоології та координатора конкурсу.
Після численних обговорень та дискусій журівська колегія проаналізувала та оцінила кожну роботу. Окрім відзначення оригінальних рішень та креативного сприйняття орнітофауни, були виявлені досить суттєві недоліки. Серед них, найбільш популярним є зображення у своїх роботах ластівки сільської, яка згідно систематики є іншим видом. Досить поширеними помилками, які зустрічались у роботах дітей – не притаманні даному виду умови та сезон проживання.
Найкращі із робіт будуть надіслані до Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді для участі у фінальному, всеукраїнському етапі.