Спільна справа має об’єднати людей, наблизити Україну до перемоги та виховати в дітях відповідальність.

🌐Спільна справа має об’єднати людей, наблизити Україну до перемоги та виховати в дітях відповідальність.
🌳🌲В рамках загальнонаціональних акцій: “Сади для Перемоги” та “Озеленення України” Волинський обласний еколого- натуралістичний центр Волинської обласної ради спільно з вихованцями Нововолинського центру дитячої та юнацької творчості за підтримки Нововолинської міської територіальної громади висадили алеї з павловнії, дуба, модрини, сосни на території еколого- натуралістичного відділу смт Благодатне (Височанська Людмила, завідувач відділу, заступник директора НЦДЮТ), Нововолинського відділення стаціонарного догляду для постійного проживання територіального центру соціального обслуговування (Остапусь Володимир, завідувач), Нововолинського ліцею #9 (Бакуш Василь, директор ).
✔️На заході були присутні та брали участь
Мороз Сергій, начальник управління освіти Нововолинської міської ТГ, Шумська Ніна, заступник начальника управління освіти Нововолинської міської ТГ, Леоненко Олена, староста старостинського округу смт Благодатне, Макарук Тарас, помічник депутата обласної ради Бокоча Андрія, Свистунова Євгенія, директор Нововолинського центру дитячої та юнацької творчості.
✔️Під час дійства працювала методична платформа, на якій ▪️Валентина Остапчук, директор Волинського обласного еколого- натуралістичного центру Волинської обласної ради, Заслужений працівник освіти України розповіла про інноваційні форми позакласної роботи у формуванні екологічних компетентностей учнівської і студентської молоді у закладах освіти територіальних громад. Педагогам керівник Центру розповіла про сучасні форми позакласної еколого-натуралістичної роботи з дітьми, а також зауважила, що основний напрям роботи ВОЕНЦ – виховна, наукова, дослідницька, проєктна, координаційно- методична, міжнародна діяльність. Крім того, ▪️Володимир Пшибельський, заступник директора Центру з навчально- методичної роботи наголосив на важливості напрямків екелого- натуралістичної роботи (зоологічний, агробіологічний, квітництва, ландшафту, дизайну), які спрямовані на формування у молоді здатності до усвідомленого вибору майбутньої професії та екологічної компетентності. Основний акцент був зосереджений на виїзній освітній еко-лабораторії практичних дій “Від платформи – до платформи” та секціях обласної очно- дистанційної Природничої школи, як важливих ланок мобільної освіти в області.
🇺🇦❤️🇮🇩По завершенню акції для гуртківців Валентина Остапчук презентувала смаколики від Товариства приятелів дітей Сілезького регіонального відділення м. Катовіце РеспублікиПольща (Ян Вєсьолек, президент).