Еколабораторія практичних дій «Від платформи – до платформи»

Продуктивним та насиченим видався день (10.09.21) для педагогів Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Волинської обласної ради, дітей та освітян Ратнівської територіальної громади.
В рамках підписаного меморандума на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №2 смт Ратне імені Миколи Заліпи (директор Рудчик Ігор) Волинським обласним еколого-натуралістичним центром була проведена обласна виїзна еколабораторія практичних дій «Від платформи – до платформи».
Мета еколабораторії: оновлення змісту позашкільної еколого-біологічної освіти з урахуванням світового досвіду, принципів сталого розвитку, розширення взаємодії та співпраці із закладами освіти області в рамках реалізації профільного навчання, впровадження в освітній процес практичного дослідництва, бджільництва, компостування, ландшафтного дизайну тощо; розвиток проєктно-грандової діяльності.
До проведення заходу були залучені учні та педагоги закладів освіти територіальної громади. На платформі профорієнтації з учасниками практичних дій (9-11 класи) працювали представники Академії рекреаційних технологій і права.
Також до екодня долучився Віталій Бірук, голова селищної ради та Ольга Мисковець, помічниця депутата Волинської обласної рали Вололимира Бондаря.

Директор Центру, в рамках екозаходу, ґрунтовніше ознайомила колектив з роботою Волинського обласного екологічного центру, організувавши показ фільму «Країні юннатії – 95», в якому розкрито всі напрями діяльності Центру в області.
Наступним етапом було організовано для дітей та вчителів змістовні практичні майстер-класи: методичний супровід “Еколого- натуралістичний вектор позашкільної освіти в контексті сучасних освітніх тенденцій” (Пшибельський В., заступник директора; Сподарик С., завідувач відділом Центру), “Технології компостування у вихованні екологічної компетентності” (Качкало С., ініціатор екопроєктів), “Бджільництво. Виготовлення воскових свічок та впаювання вощини” (Горбач М., керівник гуртків), “Дослідницько-пошукова робота з організації ефективного освітнього процесу Нової української школи” (Буднік С., керівник гуртків, кандидат педагогічних наук ВНУ імені Лесі Українки), “Квітковий замок із природного матеріалу” та форми озеленення закладів освіти (Потапчук В., заступник директора; Мартинюк Л., методист). Також була закладена алея павловнії.
На завершення зустрічі відбувся «відкритий мікрофон» з дітьми та педагогами.
У дітей та педагогів враження від дослідницький практичних майстер-класів залишилися досить теплими, колективи налаштовані на плідну та конструктивну екологічну роботу в громаді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *